Datum unosa February-21-2017

za-web.JPGЦЕНТАР ЗА ЛИКОВНО ВАСПИТАЊЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ ВОЈВОДИНЕ
И
ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ
организују
60. ИЗЛОЖБУ ЛИКОВНИХ РАДОВА ДЕЦЕ СРБИЈЕ’
‘ИЛУСТРАЦИЈА ЛИТЕРАРНИХ ДЕЛА'’
У ОКВИРУ 60.ЈУНСКИХ ПРОГРАМА ЗМАЈЕВИХ ДЕЧЈИХ ИГАРА
Ове године обележићемо 110. годишњицу рођења познате шведске књижевнице Астрид Линдгрен, чије је најзначајније дело за децу роман „Пипи Дуга Чарапа“. Прича о овој чудној деветогодишњој девојчици необичног изгледа, бујне маште и велике снаге позната је деци широм света јер је преведена на стотинак језика.
Оно што можда нисте знали је да је литерарна мама враголасте Пипи, књижевница Астрид Линдгрен, пре тридесет и више година била у Новом Саду на Змајевим дечјим играма, да прими награду коју смо јој доделили. Она вишe није жива, али обележавајући 110. годишњицу њеног рођења, замолили бисмо вас следеће.
Претпоставимо да вам је Пипи Дугa Чарапa дошла у госте. Ви бисте је као добри домаћини водили да јој покажете знаменитости места у коме живите. Уместо да је фотографишете за успомену поред вашег вртића, школе, неког историјског споменика и томе слично, ви је нацртајте. Пипи је врло живахна, спремна на разноразне враголије, а ви покушајте да смислите шта би она све могла да уради, па и то нацртајте. Као и до сада, најуспелије радове ћемо изложити, најбоље међу изложеним наградити и тако на најлепши начин обележити годишњицу рођења највећег борца за права детета – Астрид Линдгрен.
Радове можете слати до 5. маја 2017. године на адресу Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине: Цвећарска 22, 21000 Нови Сад. За додатне информације доступни су вам сајт www.likovnicentardece.org, мејл clikvasp@gmail.com и телефон 063 1074771.
Радове послате у ролни жири неће узимати у обзир.
Молимо вас да на полеђини сваког рада читко, штампаним словима испишете следеће податке:
-име и презиме детета, разред
-назив школе или вртића
-место и поштански број
-име и презиме ликовног педагога
-контакт телефон или електронска пошта.


Post a comment
Name: 
Email: 
URL: 
Comments: